Filtre

Find dit tæppe

Find dit tæppe
Mit tæppe må koste:
Slet
Koliai

Koliai

Koliai-tæpperne – undertiden også betegnet som Songor-tæpper – er navngivet efter Koliai-stammen, der hører hjemme i det vestiranske område Koliai og de omkringliggende landsbyer i Sonqor.

Der er tale om et kurdisk mindretal i Iran, som er kendt for at være fantastiske vævere. Oprindeligt blev tæpperne primært fremstillet til personlig brug og blev eksempelvis anvendt som gulvtæpper, tæpper eller sadelbetræk, men grundet de imponerende designs og attraktive farver blev de snart en eftertragtet handelsvare.

Koliai-tæpperne var til at begynde med fremstillet udelukkende af uld, men nutildags anvender man primært bomuld som kædegarn. De geometriske mønstre og subtile farver har gjort tæpperne uhyre populære, idet de passer til nærmest alle boligindretninger.

Tæpperne er gerne noget lange i det, og de er derfor et godt valg til større rum og længere korridorer. De er desuden karakteriseret af den forholdsvis høje luv og er næsten altid knyttet stramt, hvilket gør dem særligt robuste og ekstremt prisvenlige. Hvis man plejer dem på korrekt vis, kan de nemt gå i arv fra generation til generation.

Læs mere
Kontakt mig Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheder forbeholdes.