Gabbeh

Termen "gabbeh" kommer fra persisk og kan oversættes til noget i retning af "rå", "naturlig" og "uskåret". Det er en ret rammende beskrivelse af Gabbeh-tæpperne, der typisk tilbyder et simpelt, minimalistisk design, gerne med dekorative elementer, der i høj grad er inspireret af naturen.

Gabbeh-tæpperne bliver håndknyttet, og der anvendes her en førsteklasses uld, og de er sandsynligvis nogle af de mest velkendte af de håndlavede orientalske tæpper. De har en tyk luv, når man sammenligner med andre håndknyttede tæpper, og den kan være op til 2,5 cm eller mere, hvilket gør tæpperne ekstremt bløde og behagelige. De virker desuden lydabsorberende og passer ind i de fleste rum og boligindretninger.

De originale Gabbeh-tæpper er de persiske Gabbeh-tæpper, der knyttes af Ghashghai-nomaderne. Tæppernes rustikke charme og enkelhed gør dem uhyre populære. De indiske vævere var hurtige til at opfange teknikken og formåede således at lave deres egen variant, de indiske Gabbeh-tæpper. Der er rent faktisk også en tredje variant, Gabbeh Kashkooli – et persisk Gabbeh-tæppe med en kortere luv og en højere knudetæthed end de originale eller klassiske persiske Gabbeh-tæpper.

En tommelfingerregel siger, at de persiske Gabbeh-tæpper har en bedre kvalitet end de indiske Gabbeh-tæpper. De er både blødere og mere slidstærke, ligesom ulden holder en højere kvalitet. Det er derfor ikke svært at adskille de to typer, hvilket også afspejles i prisen.

Læs mere
Find dit tæppe
Mit tæppe må koste:
Vis som Gitter Liste

Tæpper 1-100 af 1695

Page
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Tæpper 1-100 af 1695

Page
pr. side
Faldende orden
Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheder forbeholdes.