Flash Sale! Få ekstra 15 % rabat! Brug kode: CHIC15 - Kun %countdown %days tilbage

Det stopper ikke ved købet....

Plejer du tæppet på korrekt vis, kan et håndknyttet tæppe nemt holde i generationer, og det ældes på flotteste vis, og det ser derfor næsten bedre ud, end da du købte det.

 

Underlag 

Overvej at bruge et beskyttende underlag til at fastgøre tæppet, så du forhindrer, at det glider rundt. Tænk på det som en grundlæggende beskyttelse, som ikke kun forhindrer ulykker, men også beskytter dit tæppe mod unødvendigt slid.

 

Buler/folder

Hvis du placerer møbler oven på dit tæppe, skal du bruge filtpuder og sørge for at flytte møblerne et par cm i et par måneder i træk for at forhindre, at der dannes permanente buler/folder i tæppet. Når du flytter møblerne, vil du måske bemærke nogle buler, men med lidt tålmodighed skulle de forsvinde af sig selv efter et par dage. Uld har en naturlig tendens til at genvinde sin form, og du vil bemærke, at bulerne bliver mindre og mindre, før de gradvist helt forsvinder. Hvis mærkerne er vedvarende, kan du prøve at fremskynde processen ved at fugte en hvid klud i koldt vand og lægge den over området. Tag derefter et strygejern, og stryg forsigtigt kluden et par gange, altid i luvens retning.

 

Støvsugning

Hold dit tæppe rent ved at støvsuge det regelmæssigt. Vær altid ekstra forsigtig med frynserne, og undgå at støvsuge dem. Fronten er en forlængelse af skudtrådene, og hvis de støvsuges, er der en risiko for, at de kan løsnes og beskadige dit tæppe.

Det anbefales at støvsuge tæppet en gang om ugen og ikke mere end to gange, hvis dit tæppe er placeret i et område med masser af trafik, eller medmindre det anses for nødvendigt. Al snavs og korn, der ikke støvsuges væk, virker som sandpapir, der forbliver i tæppet og langsomt kører ned i trådene, hvor de begynder at slibe og tære på knuderne.

Når du støvsuger, skal du altid støvsuge i luvens retning. Hvis du er usikker, skal du tage din hånd og stryge den forsigtigt hen over gulvtæppet, næsten som om du aer en kat eller en hund. Hvis det føles glat og går sammen med fibrene, er dette den rigtige retning. Hvis du derimod føler modstand, bevæger du hånden imod retningen.

 

Fnug

Når du først får dit tæppe, kan du muligvis bemærke, at det fnugger. Du kan være sikker på, at dette ikke er et tegn på en dårligere kvalitet. Det fnug, du ser, er faktisk overskydende uldfibre, der blev fanget i tæppet under produktionen, på det tidspunkt hvor tæppet blev trimmet ned til sin højde. Disse fibre er nu på vej op og ud af tæppet. Det er en naturlig proces, og med lidt tålmodighed og støvsugning vil du bemærke, at det gradvist stopper. Hvis du ønsker at fremskynde processen, kan du støvsuge dit tæppe lidt oftere, altid i luvens retning, men sørg for ikke at støvsuge overdrevent, da dette kun medfører unødvendigt slid på dit tæppe.

 

Rengøring 

Hvis du regelmæssigt rengør og tager dig godt af dit håndknyttede tæppe, behøver det ikke rengøres i nogen tid.

Hvis dit tæppe begynder at se snavset ud, vælger du måske en professionel tæpperensning. I gennemsnit foreslår vi, at dette gøres hvert 3.-5. år, alt afhængigt af udseendet.

Sørg for altid at vælge fagfolk, der er specialiseret i tæpperensning af håndknyttede tæpper.Pletter

Regel nr. 1 er at handle hurtigt. Hvis en plet får lov til at tørre ind, er der altid en chance for, at den ikke kan fjernes. Fjern forsigtigt faststof med en ske, og blødgør væske umiddelbart efter, at der spildes.

Absorbér så meget væske som muligt med en våd, hvid klud eller papirserviet og en lille mængde mild sæbe. Anvend aldrig kemikalier eller rengøringsmidler på et håndknyttet tæppe. Vaskemidler indeholder normalt aggressive overfladeaktive stoffer, der kan angribe uldfibre og farve. De kan også vaske fedtet væk i uldfibrene og dermed fjerne det naturlige beskyttende lag i tæppet.

Tør forsigtigt, uden at skrubbe i området, ellers kan du gnide pletten dybere ned i tæppet og risikerer at ødelægge tæppefibrene, ligesom du kan risikere, at pletten trænger gennem tæppet og hele vejen ned til gulvet.

Begynd altid fra plettens yderside, og arbejd dig indad. Påfør lidt lunkent vand på den, og afslut med en tør klud. 

Hvis pletten ikke forsvinder, skal du vælge en professionel tæpperensning. Du må aldrig bruge en pletfjerner, der ikke er specifikt egnet til håndknyttede tæpper og materialerne i dit tæppe (uld, silke og/eller bomuld).

For mere specifikke råd om forskellige slags pletter, skal du læse videre.

 

 

Kontakt mig Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheder forbeholdes.