Hereke

Kystbyen Hereke ligger tæt på Istanbul, i den nordlige del af Izmit-bugten. Byen har været et unikt centrum for tæppevævning siden 1843, da den osmanniske kejser Sultan Abdulmecid etablerede Hereke Imperial Factory. Hereke-tæpperne blev fremstillet eksklusivt til aristokratiet i det osmanniske rige, ligesom de blev tilbudt som gaver til statsoverhoveder og diverse kongeslotte. Det var først i 1890, at tæpperne blev tilgængelige for offentligheden, og den dag i dag er Hereke-tæpperne i høj grad en efterspurgt vare.

Hereke-tæpperne repræsenterer klimakset for den tyrkiske vævetradition, og nogle af de fineste tyrkiske håndknyttede tæpper håndknyttes i netop Hereke.

Hereke-tæpperne er dobbeltknyttede og gør brug af den tyrkiske knude (symmetriske knude) og væves enten eksklusivt med et silke-kædegarn og en silkeluv eller med uld og bomuld. Man gør udelukkende brug af de fineste råmaterialer, og silken hentes fra byen Bursa.

Hereke-tæppernes designs har ladet sig inspirere af både de traditionelle tyrkiske og kurvede persiske tæppemotiver, og de afbilleder typisk blomster, fugle, mihrabs (bedenicher) og livstræer. Farvepaletten er bred og harmonisk med forskellige nuancer af elfenbenshvid, mørkeblå, rød, guld og grøn.

Nogle af verdens fineste silketæpper bliver fremstillet i Hereke.

Læs mere
Find dit tæppe
Mit tæppe må koste:
Vis som Gitter Liste

36 tæpper

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

36 tæpper

pr. side
Faldende orden
Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rettigheder forbeholdes.